Program 2022

Inför spelåret 2022 tar vi i från tåspetsarna!

Vi är äntligen tillbaka i Vasastan, nu på Teater Giljotin, och utöver högklassiga artister dyker små roliga blinkningar till Göteborgs 400-årsjubileum upp som en röd tråd över året.

16-17 februari – Emil Jonason (klarinett) & Peter Friis Johansson (piano)

Mångfacetterade klarinettisten Emil Jonason har blivit en riktig Kammarenfavorit. Han har lovat att bjuda på sina personliga favoriter under denna konsert! Dessutom ryktas det om en för Kammarenpubliken välkänd hemlig gäst…

16-17 mars – Dahlkvistkvartetten

Äntligen! Efter två inställda konserter och det långa coronauppehållet är Dahlkvistkvartetten tillbaka på Kammaren. Som vi har längtat!

20-21 april – Mats Bergström TRIO

Mats har premiär för sin nya trio, dvs med bas och trummor utöver hans finstämda gitarr. Detta med gräddan av svenska jazzmusiker! Som bonus bjuds det även på gitarrmusik av Olle Adolphson.

14-15 september – Ellen Nisbeth (viola) & Susanna Risberg (elgitarr)

Att se Ellen spela är som att se ett vulkanutbrott, en urkraft som släpps lös i musiken! Här gör hon en gränsöverskridande konsert med gitarristen Susanna Risberg.

19-20 oktober – Winterreise (urval för stråkkvartett och röst)

Vår ena ledare Emma Nyman kommer med stråkkvartett och barytonen Bernt Ola Volungholen. De bjuder på delar av Schuberts mästerverk Winterreise samt musik av Taube och Fanny Mendelssohn.

16-17 november – Andreas Brantelid (cello)

Året avslutas med en gigant som gästar Kammaren. Program och medverkande musiker håller han än så länge hemligt!

Konserttid båda dagarna kl 16.15 och 19.45.

 

INFO:

Kammarens nya spelplats är Teater Giljotin, Torsgatan 41.

Kammaren följer givetvis de nya föreskrifterna om vaccinpass. Vi håller bar och servering öppet både före och under konserterna och tror det ska kännas både trevligt och tryggt för alla!

Varmt välkomna till oss på Kammaren!

Kontakt

Hitta till oss

Copyright @ 2021 www.kammaren.com